Home > Berichten > Waar moet u aan denken bij schilderen?

Waar moet u aan denken bij schilderen?

Waar moet u aan denken bij schilderen

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook voor schilderwerkzaamheden. Zorg daarom dat u kwalitatief goede kwasten en rollers in huis hebt gehaald, dit geeft het mooiste resultaat en u kunt er jaren mee vooruit. Het is ook goed om te weten of uw muren water op kunnen nemen. Is dat het geval? Dan moet u de muur eerst behandelen met voorstrijk. Dit voorkomt dat de verf wordt opgezogen, waardoor u minder verf hoeft te gebruiken.

Afplakken

Om ervoor te zorgen dat de verf niet op de verkeerde plekken terecht komt, moet u de omgeving, zoals de plinten en het plafond, afplakken. De vloer kunt u gemakkelijk bedekken met kranten of zeil. Het afplakmateriaal moet naderhand zo snel mogelijk verwijderd worden. Laat u het te lang zitten, dan kan het verwijderen erg lastig gaan en loopt u zelfs kans de verf mee te trekken.

Roller

Nu kunt u echt beginnen met verven. Verf als eerste de hoekjes en lijnen. Vervolgens kunt u met een roller het grote oppervlak verven. Door de roller eerst over een verfrooster te halen, zorgt u dat de verf gelijkmatig verdeeld wordt.

Om verfstroken te voorkomen, kunt u het beste eerst van boven naar beneden rollen en daarna van links naar rechts. Overdag schilderen is de beste optie. Bij daglicht ziet u eerder oneffenheden dan bij kunstlicht.

Wilt u zeker zijn van een mooi resultaat? Dan kunt u ook professionele schilders inschakelen. Neem contact op met ons.

« Terug naar pagina overzicht